Detaljfabriken

- details is the new black -

Mathilda Bjärsmyrs favoriter

Postat av Susan den 23 april 2015


Super begåvade och ur snygga bloggaren Mathilda Bjärsmyr har här valt ut hennes favoriter ur vårt sortiment. En härlig mix av textil, belysning, detaljer, krukor och vårt egna marmorbord. Tilda bloggar på damernasvärld och driver en fantastisk blogg. Vi får en härlig inblick i hennes liv, grymma mode tips och se hennes fantastiska hus som hon inrett så fint. In och läs säger vi bara! Kolla in Tildas blogg och instagram för att se hur sjukt fin hennes Bxxlght lightbox blev hos henne. Alla favoriter hottar du nu i vår webbshop. In och spana innan det tar slut! 

Kram på er! 


Marmorbord by DF

Postat av Susan den 13 mars 2015


Hej säger vi till vårt nya underbara marmorbord som kommer från vår egen produktion och nu flyttar in i möbelfamiljen. Vi fullkomligt älskar det och vad är väl så snyggt som marmor! Mixa med svart, vitt, mässing och pastell, perfektion. 

Som vanligt tillverkar vi borden efter era önskemål på mått, färg och önskad bordsskiva. På bilden är bordet i måttet 50x50 cm samt en höjd på 43 cm. 

I helgen kommer det upp på shopen men ni är givetvis välkomna att mejla oss på info@detaljfabriken.se vid frågor och funderingar. 

Ha nu en fin dag i detta soliga vår väder! 

Kramar 

DF möbler

Postat av Susan den 24 februari 2015Ni har väl inte missat våra möbler. Vi tillverkar dom efter beställning helt efter era önskemål. Dom tillverkas i svenskt stål av bästa kvalité av en lokal smed. Skivan går att få i marmor, betong eller trä. Färg och mått bestämmer ni själva. Du hittar dom i vår webbshop. Vid frågor skicka ett mejl till oss på info@detaljfabriken.se. 

Kram Susan & Johanna

Into the woods

Postat av Susan den 3 februari 2015


Miss Ester


Miss Märta

Mr Ted


Mr Eric
Den 14 februari släpper vi Mrs Mighettos nya kollektion men underbara prints. Kollektionen heter Into the woods och denna gången får vi träffa Miss Ester, Miss Märta, Mr Ted och Mr Eric som alla är underbara väsen med magiska egenskaper från skogen. Lika underbara som alltid från denna begåvade duo. 


Miss Ester 

... Miss Ester vet att det ibland behövs ett par riktiga horn för att sätta ner foten ordentligt. Inga dumheter slinker förbi Miss Esters välvaktade port. Hon är skogens väktare och ser till att ordning upprättas, rättvisa skapas och att harmoni råder i skogen alla vrår. På sitt alldeles egna vis får hon den mest ensliga delen av skogen att bli varm och inbjudande...


Miss Märta 

… Miss Märta föddes som pärluggla, de vackraste av ugglor. Hennes sång trollbinder och förvandlar skogen till en konsert av högsta klass. Hon sjunger nästan uteslutande efter mörkrets inbrott men sånglusten begränsas av faktorer som vind, mulet väder, regn, snöfall, samt ibland avsaknaden av sina vänners närvaro. Därför omger sig Märta gärna av vänner och vänner gärna av Märta och hennes vackra sång. Win-win för alla. Skogen, Märta och vännerna…


Mr Ted

... Mr Ted är precis som Miss Märta med i ugglekören. Hans uppgift är att hålla ordning på tiden. Tiden för mörkrets inbrott. Många tror att nattens mörker är av ondo och medför mystiska otäckheter, men det är falska rykten utan någon som helst bäring. Han kan trolla med mörker och ljus och hela himlavalvet är hans plats att briljera. Och när mörkret infaller då börjar musiken, musiken som får alla att samlas i gemenskap, vänskap och trygghet... 


Mr Eric 

...Mr Eric och Miss Ester är kompanjoner, eller bästa kompisar som de väljer att kalla det. De delar ansvaret för ordningen i skogen där Erics område är miljön. Skräp i skogen förvandlar han till vackra saker såsom; blommor, mossa eller små knoppar. Det betyder inte att han är mindre engagerad i att undervisar skogens alla smådjur om det självklara i att återvinna och kompostera, han är vår miljökämpe och får försurningsprocessen och växthuseffekten att bli spännande och underhållande...


Alla prints kommer i storlek 50x70 och är tryckta på 170g Munken Polar Rough matt papper för att bibehålla den fina känslan av orginalet i akvarell. 


Denna kollektionen tycks precis som dom tidigare i begränsad upplaga. Du kan redan nu förboka ditt eget exemplar på vår webbshop för att vara säker på att få din favorit.SS15

Postat av Susan den 8 januari 2015

 En hel månad utan ett endaste inlägg här på bloggen. Galet och jag ber så mycket om ursäkt för det. En månad full med jobb, så roligt massor med tack för det underbara kunder! Mellan jul, nyår, röda dagar så har tiden knappt räckt till men nu tar vi nya tag även här på bloggen och laddar upp för SS15. 

Julen är bortstädad och jag har gjort plats för våren här hemma. Även inköpen inför våren har påbörjats och vi utlovar massor med härliga och fina nyheter. Håll utkik för inom kort är shoppen med nytt men tills dess glöm inte kolla in vår REA. 

Kram på er!